top of page

VÅKEN

VÅKEN

VÅKEN består av Oda Emilie Skogen Ellefsen, Ada Odegard Risberg og Astrid Mæland. VÅKEN startet sitt samarbeid våren 2019. Oda og Astrid er begge utdannede samtidsdansere og Ada er utdannet innen populærmusikk og improvisasjon. Med bruk av samtidsdans, live- elektronikk og vokal jobber VÅKEN med ulike kunstneriske uttrykk. Vårt arbeid tar utgangspunkt i et samarbeid med stor vekt på improvisasjon, hvor musikk, lyd og bevegelse påvirkes av hverandre i prosessen og som ferdig produkt. Vi har i over tre år jobbet tverrkunstnerisk, vært på residenser og skapt prosjekter på forskjellige type scener, både ute og inne.


Her og nå, da - VÅKEN (2019)

«Her og nå, da» er en kommentar til samtidens høye tempo og teknologiske univers. Stykket reflekterer rundt eget liv og evnen å være tilstede i seg selv og sine omgivelser. Vi utforsker balansen, ubalansen, roen og nummenheten som kan oppstå av dette.

Koreografi og danseutøvere: Oda Emilie Skogen Ellefsen og Astrid Mæland Komponist og musikkutøver: Ada Odegard Risberg Produsenter: VÅKEN – Oda Emilie Skogen Ellefsen, Ada Odegard Risberg og Astrid Mæland Tusen takk til Skien Kommune for prosjektstøtte. Tusen takk til Spriten Kunsthall og Galleri Bak Fasaden for forestillingslokaler, og tusen takk til Grenland Friteater for residens med prosjektperiode høsten 2020.Bilder: Aleksander Naug, Nina Odegard, Oda Emilie Skogen Ellefsen og Mats-Åke Nilsson


bottom of page